Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 2)

Новини
Юлія Обелець29 грудня 2014 о 14:551198 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 2)
Згадай разом з «Коло» про топ-події 2014 року.

Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 2)Продовжуємо підсумки року, першу частину яких ми публікували раніше. А далі:

Резонансні смерті

У березні на Полтавщині вбили екс-мера Миргорода Василя Третецького.

У кінці червня за підозрілих обставин загинув Богдан Кириченко, зять Полтавського міського голови Олександра Мамая, двоюрідний брат мільярдера Веревського.

26 липня застрелили міського голову Кременчука та президента полтавської футбольної команди «Ворскла» Олега Бабаєва. Убили його неподалік власного будинку. Незабаром після події затримали 5 підозрюваних у скоєному: 4 виконавців та 1 замовника.

Нескінченний суд над міським головою Полтави

У кінці квітня нардеп Каплін повідомив, що Олександру Мамаю вручили протокол про корупцію. З тих пір почалася судова тяганина, яка і досі триває. Понад 10 засідань, на більшість із яких міський голова так і не з’явився. Олександр Федорович то у відпустці, то на лікарняному, то у відрядженні. Одного разу з залу суду його навіть забрала «Швидка», іншого – він у перерві сів в авто і втік.

Судова тяганина розпочалася з того, що меру пред’явили звинувачення у незаконному роздаванні земель. Потім очільнику Полтави вручали повістку за неповагу до суду. Неодноразово суддя, яка веде справу, виносила рішення про примусове доставлення Олександра Мамая.

Сам міський голова назвав всю ситуацію фарсом.

Кадрові зміни

2014 року у лавах влади періодично відбувалися зміни. Зокрема, після Революції гідності регіонал Олександр Удовіченко склав повноваження і новим головою Полтавської облдержадміністрації призначили свободівця Віктора Бугайчука. Проте у листопаді він написав заяву про звільнення. Новим очільником області призначили Валерія Головка.

Залишається досі Полтавщина без головного міліціонера. У березні призначили Івана Корсуна, який до цього працював в УМВС Черкащини і мав сумнівну репутацію. Йому приписували «кришування» тітушок. У кінці жовтня Корсуна звільнили. Він потрапив під люстрацію, і його звільнили задля очищення влади. Щоправда, неофіційні джерела повідомляють, що він утік за кордон із мільйонами гривень, виділених на потреби АТО.

Змінили на Полтавщині й головного прокурора. У квітні прокурором області став Олександр Закорецький, та вже у вересні – Ян Стрелюк. Закорецький нібито також потрапив під люстрацію. Проте згодом стало відомо, що його перевели працювати в Генпрокуратуру.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter