Головний освітянин Полтавщини: "Слід відремонтувати дорогу на Червоному Шляху, потім братися за школу"

Освіта
Надія Труш3 квітня 2015 о 16:431470 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Головний освітянин Полтавщини: "Слід відремонтувати дорогу на Червоному Шляху, потім братися за школу"
Євгеній Ленський переконаний, що скандальна школа №12 має право на життя, але не зараз.

Школа-філія №12 на Червоному Шляху

Першочерговою проблемою Червоного Шляху Ленський називає дороги та автобусне сполучення. А вже потім, на думку чиновника, варто вирішувати питання про долю навчального закладу.

Нагадаємо, школу на Червоному Шляху, в якій гризли камінь науки близько 50 дітей, закрили у 2013 році. У школі працювали 3 постійні вчителі, ще троє приходили на уроки фізичної культури, музики та іноземної мови. Діяли гуртки. На знак протесту проти закриття закладу жителі Червоного Шляху штурмували Полтавську міськраду та облдержадміністрацію. Але повноцінно школа не відновлена, у будівлі діють лише гуртки.

Новопризначений начальник головної освітянської установи області відповів, що вважає за доцільне спочатку вирішення проблеми доріг, а уже потім займатися питанням, чи слід повертати школу вповні.

– Спочатку потрібно вирішити питання із ремонтом доріг, транспортом, а далі можна говорити про вивчення питання функціонування школи, – сказав Ленський. – Я бачив фото приміщення, знаю, що на стінах будівлі грибок, тому говорячи як батько та людина, яка вийшла із школи, зазначу, що не віддав би власну дитину у таку школу.

Зі слів Євгенія Ленського, які він озвучив на брифінгу, що відбувся днями у Полтавській ОДА, можна зробити висновок: батьки самі обиратимуть долю закладу. Щоправда, досі цього не відбулося.

– Притримуюся думки, що ми не можемо закривати будь-які навчальні заклади, не запропонувавши щось краще. Обирати буде споживач. А це допоможе оптимізувати систему освіти, – підкреслив Ленський.

До теми: У Диканьці батьки скаржаться, що влада без їх згоди закрила дитсадок

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter