Нові пожежні частини на Полтавщині забезпечать людей робочими місцями

Суспільство
Ольга Правденко11 серпня 2016 о 17:011193 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Нові пожежні частини на Полтавщині забезпечать людей робочими місцями
Створення сучасних пожежних частин в об’єднаних територіальних громадах, забезпечать їх не лише належним рівнем захисту, а й новими робочими місцями.

Нові пожежні частини на Полтавщині забезпечать людей робочими місцямиНині ОТГ подали проекти у ДФРР на придбання пожежного автомобіля. Фото з сайту dr.ck.ua

Детальніше про участь в пілотному проекті та результати для мешканців розповіли голови Білоцерківської сільської та Шишацької селищної ОТГ. Нагадаємо, Шишацька та Білоцерківська об’єднані громади стали учасниками пілотного проекту на Полтавщині. Його суть – утворення пожежної охорони, яка відповідатиме європейським вимогам. З цього приводу Полтавська ОДА та Державна служба надзвичайних ситуацій підписали відповідний меморандум. Це будуть перші в Україні пожежні частини, які фінансуватимуться із місцевого бюджету.

Необхідність зведення пожежної частини у Білоцерківській ОТГ обумовлена географічним розташуванням, адже частина населених пунктів знаходяться вздовж траси Харків-Київ, а також фінансовою спроможністю громади. Окрім того на її території багато лісів, кілька заправок та два великих підприємства.

Читайте також: 15 % сільських територій на Полтавщині об’єднані в громади

– Пожежна частина знаходитиметься у Білоцерківці, – розповідає Іван Лещенко, голова Білоцерківської об’єднаної територіальної громади. – Звісно, нова частина потребує й сучасного обладнаного всім необхідним пожежного автомобіля та придбання іншої техніки. Тож зараз ми працюємо над проектною заявкою на придбання пожежної машини, яку подамо у Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР).

Також Іван Васильович зауважив, що в майбутній пожежній охороні працюватиме не менше 17 осіб.

– Крім того деяким навколишнім селам (наприклад, Радивонівка, Остап’є) зручніше буде в разі необхідності викликати «пожежку» саме із Білоцерківки, а не з Великої Багачки, адже вона знаходиться ближче, тож і рятувальники на місце події прибудуть значно швидше, – переконаний Білоцерківський сільський голова.

А от у Шишацькій об’єднаній територіальній громаді планують зробити добудову до вже існуючої пожежної частини.

– Те приміщення, яке в нас є зараз не відповідає вимогам місцевої пожежної частини. Ми також потребуємо і нового пожежного автомобіля, тож подали заявку в ДФРР на виділення грошей для його придбання, – говорить Олександр Тутка, голова Шишацької ОТГ. – Нова пожежна охорона не лише відповідатиме європейським вимогам, а й забезпечить вісім мешканців громади новими робочими місцями.

Зараз в обох об’єднаних громадах працюють над проектною документацією, щоб одразу після її виготовлення приступити до будівництва.

До теми: На Полтавщині стартував децентралізаційний марафон

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter