Відпочинок на Полтавщині влітку: ідеї для подорожей

Суспільство
Надія Труш8 липня 2015 о 16:421852 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відпочинок на Полтавщині влітку: ідеї для подорожей
Влітку просто життєво необхідний відпочинок, а на мандри закордоном нині, на жаль, в українців обмаль коштів.

Відпочинок на Полтавщині влітку: ідеї подорожейВідпочинок на Полтавщині влітку: ідеї подорожей. Фото – vkurse.ua

Втім, не кожен і мандрівки рідною державою може собі дозволити. Люди живуть в режимі суцільної економії, відмовляючи собі в літньому відпочинку навіть на теренах України.

Невтішна економічна ситуація в державі дозволяє знаходити альтернативу. Зокрема, знайти ідеальний відпочинок і на Полтавщині.

Фестиваль полтавського борщу

У Опішні під Полтавою 15 серпня відбудеться другий всеукраїнський гастрономічний фестиваль-квест «Борщик в глиняному горщику». Якщо ви ще ніколи не смакували борщем із полуницею – тоді вас точно сюди. І навіть якщо знаєте, який на смак борщик із запашною літньою ягодою, все одно заплануйте поїздку в гончарну столицю. Бо цього року пригощатимуть стравою із незвичайним інгредієнтом, який тримають у секреті.

Відпочинок на Полтавщині влітку: ідеї подорожейОсобливість фесту - страву готуватимуть у справжніх печах та у горщиках. Фото – Юрія Репала

Мега-подія літа: Сорочинський ярмарок

Цьогоріч традиційний та відомий на всю Україну і далеко за її межами Сорочинський ярмарок проходитиме з 18 по 23 серпня. В області уже розпочали підготовку до торжища. Планують запросити перших осіб держави.

Відпочинок на Полтавщині влітку: ідеї подорожейСорочинський ярмарок. Фото – gazeta-ptk.org.ua

Для любителів зеленого туризму

На Полтавщині є багато приватних садиб, будинків відпочинку, де можна
отримати приємні враження та знайти нове хобі. Здебільшого вони знаходяться у мальовничих віддалених сільських місцевостях, у кожному районі області. Там запропонують багато розваг: риболовлю, полювання, похід по гриби і ягоди чи лікарські рослини, сауну і лазню, кінні та велопрогулянки, майстер-класи з гончарства, старовинної української кулінарії та багато іншого. До того ж приватні садиби значно дешевші, аніж путівки на курорт чи санаторій. Нині, в умовах кризи та нестабільності в державі, це особливо важливо.

Відпочинок на Полтавщині влітку: ідеї подорожейЗелений туризм – можливість відпочити економно. Фото – galery.com.ua

Тури в маловідомі сільські музеї

На Полтавщині багато музеїв, які славляться далеко за межами України.
Та мало хто знає, що у нашій області є маловідомі невеликі музеї, відкриті нещодавно. Рекомендуємо три з них – музей олії, музей ляльки-мотанки та музей рушника.

Відпочинок на Полтавщині влітку: ідеї подорожейДо речі, ляльку-мотанку можна не лише побачити, а й навчитися її виготовляти

До теми: Куди поїхати: добірка літніх українських фестів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter