Молоко та молокопродукти, які виготовляють у Полтавській області – не відповідає стандартам якості.
Таке заявила Оксана Гньотова, начальник відділу оцінки відповідності харчової продукції ДП «Полтавастандартметрологія».
- У нашому випробувальному центрі досліджували 316 зразків різної молочної продукції, яку виготовляють у області,- повідомила Оксана Гньотова. – 11 зразків вершкового масла та кожний третій із 107 зразків молока, які перевіряли, не відповідають стандартам якості. Це поганий показник, адже Полтавська область на сьогодні виробляє близько 14% загальнодержавних обсягів молока.
Однак спеціалісти відмічають хорошу якість полтавських сирів, які виготовляють без додавання пальмової олії.
Полтавські лікарі у свою чергу радять не купувати сирки через загрозу отруєння, адже через спекотну погоду продукт дуже швидко псується.
До теми - Хто захистить полтавського споживача
Також читайте:
Експерт з Києва розповів полтавцям секрети, як виявити неякісну "згущенку"
Скільки полтавці платитимуть за миючі засоби, якщо заборонять фосватні
Полтавський експерт: соковитий овоч містить більше нітратів
Як купити на ринках Полтави не зіпсований продукт