Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 3)

Новини
Юлія Обелець30 грудня 2014 о 07:101282 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 3)
Згадай разом з «Коло» про топ-події 2014 року.

Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 3)Нагадаємо, що на сайті «Коло» ми вже публікували першу та другу частини головних подій року.

А далі:

Масштабні пожежі

Вибух на газопроводі в Лохвицькому районі

Вибух на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород, що стався 17 червня, підняв на вуха всю країну. Постраждалих не було.

Міністр МВС Аваков назвав подію диверсією Росії, основною можливою причиною вибуху назвали теракт. Примітно було те, що вже через 10 хвилин після вибуху на місці події була російська преса. Тоді полум’я перекинулось на пшеничне поле – охопило 35 гектарів, ніхто не постраждав. Очевидці розповідали, що вибух чули навіть мешканці сіл, які живуть за 5 кілометрів від місця події. А вогонь здіймався вгору на майже 100 метрів.

Горів театр Гоголя

25 березня зайнявся Полтавський академічний обласний музично-драматичний театр імені М. В. Гоголя. Вогонь охопив будівлю під час репетиції.Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 3)

Полум’я знищило штори, декорації сцени, освітлювальні прилади, пошкодило частину дерев’яного покриття сцени, прожектора та інші освітлювальні прилади. І все це сталося після того, як театр нещодавно відкрили після кількарічного ремонту.

Через надзвичайну подію актори «погорілого театру» змушені були виступати на сцені міського Будинку культури, адже ремонт театру тривав 9 місяців.

Подорожчали проїзд та комунальні послуги

1 травня на Полтавщині зросли тарифи на газ, а 1 червня – на електроенергію. Згодом, 1 серпня, зросли тарифи на послуги водопостачання та водовідведення. Також тоді в духовній столиці подорожчав і проїзд у громадському транспорті: у тролейбусах з 1 гривні 25 копійок до 1 гривні 50 копійок, у маршрутному таксі з 2 гривень 50 копійок до 3 гривень. Восени подорожчало і тепло.

Ювілеї року

35 років виповнилось українському народному хору «Калина». Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 3)23 квітня з нагоди ювілею подарували Полтаві концерт просто неба на площі перед облдержадміністрацією. Присвятили виступ Тарасу Шевченку та героям Небесної сотні.

100-річчя відзначив і полтавський педуніверситет.

Скандали

2014 року хотіли скасувати проведення Сорочинського ярмарку через неоголошену війну на Сході. Точилася запекла полеміка між прихильниками скасування ярмарку і прихильниками проведення, за якою слідкувала вся країна. Одні говорили, що в небезпечний час проводити ярмарок безвідповідально і небезпечно. Інші говорили, що майстри залишаться без заробітку, та і людям у важкі часи потрібно відволікатися. Врешті-решт ярмарок вирішили провести. Охороняти торжище прибуло понад півтисячі силовиків. В цілому дійство обійшлося без надзвичайних подій.

Ще один скандал року розгорівся щодо призначенні Іллі Киви очільником батальйону "Полтавщина".Підсумки року. Чим жила Полтавщина у 2014 році (частина 3)Ілля Кива

Варто згадати, що 2014 року:

у Кобеляках та в Полтаві Йосипа Кобзона позбавили звання почесного громадянина за підтримку анексії Криму та дій сепаратистів на Сході України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter