Педикульоз, висадка дітей з автобуса та фото вчителів з корпоративу – про скандал у школі №12 (відео)

Освіта
Юлія Обелець26 грудня 2015 о 13:234300 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Педикульоз, висадка дітей з автобуса та фото вчителів з корпоративу  –  про скандал у школі №12 (відео)
Представниці батьківського колективу школи №12 під час сесії Полтавської міськради скаржились депутатам на умови, в яких навчаються їхні діти.

Педикульоз, висадка дітей з автобуса та фото вчителів з корпоративну – про скандал у школі №12 (відео)Мами учнів школи №12 та Василь Ковальчук

25 грудня під час чергової скандальної сесії Полтавської міськради до трибуни вийшли з виступом дві мами, чиї діти здобувають знання у школі №12. Вони розповіли про проблеми навчального процесу, з якими, за їхніми словами, неможливо миритись.

– Коли закривали школу, нам обіцяли: перевезення шкільним автобусом та хороші умови, що у великій школі дітям буде краще. Минуло два роки, ми довго терпіли, – розповіли мами. – Розраховували, що відбудеться поліпшення навчання, але все тільки погіршилось. По-перше, постійний педикульоз у школі, у кожної четвертої дитини. Класи темні, ремонти не зроблені. Де ті умови, які нам обіцяли? Обіцяний автобус ми отримали, але маленький. Всі діти не поміщаються. Питання, нащо було закривати філіал, якщо не можете забезпечити нормальні умови. Дітей з 5 по 11 класи не беруть в автобус. Таке рішення прийняв директор школи, але батьків ніхто не повідомив про це. Дітей виганяли з автобуса, хто обурювався – виштовхували. Одна дівчинка не вийшла, її не помітили спочатку, тому згодом висадили фактично серед лісу. Цим маршрутом (Червоний шлях) курсує дві одиниці громадського транспорту: «Богдан» та маленька «Рута», звідки дітей також виганяють, кажучи, що для вас їздить окремий автобус. Наші діти знову ходять пішки 1,5 кілометри, несучи великі рюкзаки.

Також матері обурювались фотографіями з корпоративну педколективу школи, які нещодавно розмістили в соцмережі.

– Наші діти знайшли ці світлини, де вчителі танцюють напівоголені та нетверезі, – прокоментували жінки.

Разом з ними виступав і громадський активіст Василь Ковальчук, який допомагає батькам цього навчального закладу відстоювати їхні права.

– Всі можуть побачити ці фото в інтернеті, я виклав їх у себе на сторінці, – додав він.

За все це вони подякували, перш за все, міському голові Олександру Мамаю.

Детальніше дивіться на відео